![]() |
![]() ![]() |
![]() |
mustek |
![]()
|
Rookie ![]() Group: Members Posts: 7 Joined: 30-October 09 Member No.: 1,098 ![]() |
ya benim şöyle bi sorum var, bugün spor okulu ve genç takım antrenörü aldım. ve bana önerdiği bir oyuncunun özellikleri şunlar :
Rm 7 19 48 4 6 6 6 6 9 6 5 76.505 19 yaşında, 48 becerisi var, 7 yetenekli ve oyuncuyu alabilmem için istediği para 76.505.. şimdi sorun şurda ki, ben transfer listesinde oyuncu arattığım zaman, 19 yaşında 7 yetenekli ve bu şekilde becerisi olan veya daha iyi becerili olan oyuncuları daha ucuza alabiliyorum, ki almıştım da zamanında. şimdi madem bu alt yapıdan bu kadar pahalıya oyuncu çıkıcak, o zaman neden alt yapıdan oyuncu alalım ki? transfer listesinden veya serbest oyunculardan aynı özelliklerde, hatta daha da iyi özelliklerde, daha ucuza oyuncu alabiliriz.. bu altyapının bize getirisi ne ki?? |
Jam |
![]()
|
![]() Professional ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 129 Joined: 14-October 09 Member No.: 846 ![]() |
Selam. Bu duruma sadece tek bir oyuncu üzerinden bakmamak gerek. Sadece 7 yetenek değil, 8 ve 9 yetenekli oyuncularda gelebiliyor. Örneğin 200 bine gelen 9 yetenekli bir oyuncuyu satın alıp geliştirerek 500 bin oyun parasına sattığımı biliyorum. Başka bir örnek gerekirse 90 bine aldığım 8 yeteneği yine yüksek fiyatlara satıp kar yapılabiliyor. 7 yetenek veya daha düşük yetenekli bir oyuncuyu kadrona almak istiyorsan elbetteki okuldan değil transfer piyasısından alabilirsin, daha makul olacaktır.
![]() -------------------- |
xpatronn |
![]()
|
Amateur ![]() ![]() Group: Members Posts: 14 Joined: 11-September 09 Member No.: 349 ![]() |
okuldan yasi cok genc adamlar alabilirsin
tansferden yasi o denli genc adamlari bulman cok zor |
shertex |
![]()
|
Professional ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 220 Joined: 21-November 09 Member No.: 1,395 ![]() |
Selam,
Jam in söylediklerine ek olarak, eğer oyuncuyu kendi istediğin şekilde geliştirmek istiyorsan en güzeli okuldan almaktır..transfer piyasasında 30-40 beceriye oyuncu bulamazsın..şimdi diyeceksinki; zaten ben 30-40 beceri oyuncuyu ne yapayım ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:23 AM |