Help - Search - Members - Calendar
Full Version: serbest oyuncular
11x11 Forums > 11x11 Türkçe Forumlar > Sohbet
ua1905
arkadaşlar forumu okudum fakat soruma cevap bulamadım daha yeniyim oyunda.. bu serbest oyuncuları alırken özellikle dikkat etmemiz gereken bir özellik varmı oyuncularda ? ben oyuncu seçerken kendi oyuncularımla karşılaştırıyorum fakat bu yetenek ve beceri olayını anlayamadım.. beceri puanların toplamıysa okadar dikkate alınması gereken birşey değil sanırım çünkü herbiri bağımsız özellikler ?

biraz karmaşık yazmış olabilirim ama sorunum serbest oyuncu almak biraz bilgi verirmisiniz ?
Jam
Merhaba. Ben serbestten oyuncu alırken yaşına ve yeteneğine bakıyorum. Örneğin 7 Yetenek 20 yaşında bir oyuncuysa mevkisine veya becerisine bakmadan direk alırım. Çünkü 7 yetenek ve genç oyuncu diğer oyunculardan daha yüksek beceri puanı alır, böylece diğerlerinden daha hızlı gelişir. Mesela 2 yetenek bir oyuncu,başarılı bir maçta 100 EXP puanı alıyorken, 7 yetenek bir oyuncu aynı maçta 400 EXP puanı alabilir. Kırmızı kart ve sakatlanma olmadığında ortalama 500 maçta oyunayan bu oyuncunun tüm özelliklerini hemen hemen hepsini 15 e çekebilirsiniz. Böylece 5000 dolara aldığınız futbolcunun maliyeti 500 maç sonucunda 150000 dolar olabilir. Tabiki bu transferde de etkilidir. Uzun lafın kısası; oyuncu satın alırken genç ve 6 yetenekten üstü oyuncuları tercih ediyorum.
ua1905
sağolasın jam bende onlara dikkat ederim bundan sonra ama ben daha yeni olduğum için kadrom dar mesela rd 1 oyucum var yedeği yok o yüzden serbest oyuncularda rd yakaladımmı yapışmam lazım dimi ? en azından gelişene kadar böyle olması lazım..

birde oyuncu özelliklerini 15 e çıkarabilirsin demişsin en son 15 mi daha üstüne çıkmıyormu ? antrenörle falan ?

bir sorum daha olucak benim turnuva açıklamasında %200 exp diyor peki ben 5 yetenekli bir oyuncu alsam da %200 mü artıcak yoksa dediğin gibi yetenek yükseldikçe bu 200 xp artıcakmı ?
Jam
QUOTE(ua1905 @ Jan 17 2010, 07:34 AM) *

sağolasın jam bende onlara dikkat ederim bundan sonra ama ben daha yeni olduğum için kadrom dar mesela rd 1 oyucum var yedeği yok o yüzden serbest oyuncularda rd yakaladımmı yapışmam lazım dimi ? en azından gelişene kadar böyle olması lazım..

Rica ederim. Tamamen tercih meselesi. Yani serbest oyunculardan yaşlı değilse ve becersi yüksekse kadrona dahil etmen dediğin gibi dha mantıklı. Ne kadar kadro derinliğin olursa, maçlarda daha az zorlanırsın.

birde oyuncu özelliklerini 15 e çıkarabilirsin demişsin en son 15 mi daha üstüne çıkmıyormu ? antrenörle falan ?

15 e çıkartabilirsin derken, yetenekli oyuncuyu 500 başarılı maçta kısa zamanda o kadar geliştirebilirsin demek istemiştim. Antronör aldıktan sonra geliştirmeye devam edebilirsin. Kaça kadar gidiyor bilmiyorum, en yüksek 24 görmüştüm belki daha yüksek özellikleri olanlar vardır tam olarak bilmiyorum yanıltıcı olmasın mesajım. 7 yetenek ve üzeri yetenekli oyuncular kırmızı kart olmadığı ve başarılı yaptığın maçlarda daha fazla exp puanı alırlar. Böylece onları antrenmanda daha hızlı geliştirirsin demek istemiştim. unsure.gif

bir sorum daha olucak benim turnuva açıklamasında %200 exp diyor peki ben 5 yetenekli bir oyuncu alsam da %200 mü artıcak yoksa dediğin gibi yetenek yükseldikçe bu 200 xp artıcakmı ?

Sanırım o turnuvalarda ortalama alınan Exp puanından bahsediyor. Yani Booster satın alıp VİP olursan ve vip turnuvalarına katılırsan 300 EXP puanlı maçlara çıkabilirsin. Yine aynı şekilde Türk Birliklerine girersen, onların hazırladığı turnuvalarda 300 EXP alabilirsin. Her oyuncun illaki 300 alacak diye bir kural yok. Maçta kırmızı kart görmezsen, galip gelirsen, takım olarak iyi oynarsan oyuncuların 800 Exp yine alabilir. Yani oynadığın rakip level olarak senle denk veya senden yüksek olması gerekiyor. wink.gif
ua1905
bilgi için sağol jam ellerine sağlık az çok çözdüm takıldıklarımı
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.