Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sponsorluk anlasmalari ve yeni binalar gibi yenilikler olur mu?
11x11 Forums > 11x11 Türkçe Forumlar > Sohbet
avedis
Arkadaslar 11x11 diger browser futbol oyunlarina gore biraz daha kapsamsiz.Yani bana gore oyunu biraz daha cazip kilan ve oyunu biraz daha yoneticilik tarafina yonelten seylerden bahsediyorum.Oyunda 5-6 bina ve bikacta stadyum eklentilerinden baska birsey yok.Bazi browser oyunlari yada menajerlik oyunlari gibi stadyumun kenarina alisveris merkezi, restoran, market, bufe gibi ek gelir saglayacak tasinmazlar eklenebilir veya stat gelisimi biraz daha kapsamli olabilir.mesela metro ve otobus ulasimi ekleyip daha cok seyirci cekmeyi saglayabiliriz.Birde 5-10 sponsorluk firmasi olabilir ve aldigimiz basarilara gore bu firmalarla forma reklami, ana sponsorluk veya stat reklamlari gibi anlasmalar yapabiliriz.
Jam
Sponsor kulağa hoş geliyor. Maddi anlamda ciddi bir katkısı olabilir. Oyundaki her oyuncunun "Maximum reyting"a göre aylık sponsor seçenekleri artıp - düşebilir. Nasıl top15'e booster ödülleri veriliyorsa, aynı şekilde top30 a giren oyunculara diğer oyunculardan daha yüksek miktarda reklam sponsorlukları olabilir. Sadece para değil, sponsorlar booster ödülüde verebilse fena olmazdı hani. tongue.gif
Fakat sponsorluk için Nekki ve 11x11.com haricinde dandik markalar yaratılmalı sanırım. Yani fake, gerçek olmayan firma isimleri. Gerçek isimler sorun yaratabilir. Güzel bir fikir, destekliyorum. Umarım hayata geçer. wink.gif

Oyun içinde Nekki'yi sponsor olarak görmek hoş olacaktır.
manyak1903
Bu fikri sevdim.Çok güzel fikir "avedis" dediğin gibi başka oyunlarda da var.Burada da olması güzel olur.
Oyuna yeni heyecan getirir.

Jam in dediği gibi " Oyundaki her oyuncunun "Maximum reyting" a göre aylık sponsor seçenekleri artıp - düşebilir."
"Maximum reyting" ne kadar çok olursa ona göre para miktarı verilebilir.
Örneğin ;
1- 1300-1400 arasına 10.000 para 5 günlük anlaşma ile verilebilir.5 gün sonra "oylara"
göre yeni anlaşma yapılır.
2- 1300-1400 olan birisine 3 günlük 5.000 para gibi bir seçenek sunulabilir.
Oyuncu kendine hangisi daha yararlı olursa onu seçer.
3 gün sonra daha iyi bir OY alacağını düşünürse 3 günlüğü seçer.Bundan daha iyisini yapamam derse 5 günlüğü seçer gibi.

Aynı şekilde stad kapasitesine göre sponsorlar olabilir.Mesela stadta yorumcu kabinide varsa fazladan 1.000 lik reklam alınabilir.500 kişilik kapasiteye 500 lük sponsorluk alınabilir gibi.

Oylara göre ilk 50 yede 1-10 arası 11-20 arası vs gibi değişik miktarda, ayrıca ödül verilebilir.

Değerleri fikir edinilmesi için gelişi güzel verdim.

Sponsor şekilleride oyundaki kupalar gibi profilde "TAVŞAN,AT ,TANK" vs gibi sponsor şekilleri gözükebilir.

İyi oyunlar smile.gif
avedis
Sponsorlar 3 cesit olabilir mesela.Ana sponsor, forma reklami ve stat icin reklam panolari alabiliriz.Ana sponsorluk en cok gelir getireni olabilir.Normalde senelik yapilan anlasma bu oyunda aylik perfonmansimiza gore 3-5 firmadan teklif gelebilir.Her ay basarimiza gore booster veya para alabiliriz.Digerleri ise stat buyuklugune gore nispeten ufak meblaglar olabilir.
Birde bu stadyum icin motor yapabilirler.yani stadyumun gelisimini, etrafindaki insa ettigimiz binalari grafik seklinde gormekte guzel olurdu.Yani stadyumu buyuttugumuzde gorsel olarakta buyumesi veya tip merkezi insa ettigimizde grafiktede cikmasi hos olurdu.
Belki bunlarin oyuna cok fazla bir katkisi olmiycak ama oyunu birazda cazip kilan seyler bunlar bence.
Isallah boyle guzelliklerde gorebiliriz bu oyunda.smile.gif

Orada motor biraz acayip kacmis onun yerine 3d stadyum demek daha iyi bence:)
excellium
Bu oyunun en zor yanı para kazanmak. Stadyumdan pek gelir elde edilemiyor. Yeni serbest oyuncu alıyosun hemen satmak istiyorsun para kazanmak için da olmuyor. Tek gelir kupalarda başarı elde etmek. Bu da oldukça sıkıcı. Sponsorluk olması çok güzel olurdu. Takımın başarısına göre sponsorluk teklifleri gelse, bunlar mesela forma sponsoru reklam panosu sponsoru krampon sponsoru vs. vs. olabilir. Hem profildeki formanın önünde sponsorun ismi yazsa daha bi şık gözükür. Neyse bende sponsorluk olayına destek veriyorum, inşallah böyle bir geliştirme yapılır...
avedis
valla ben bu oyununun ileride sikicagini dusunuyorum tabi eger yenilikler yapilmazsa.hatta lvl 7 ve 8ler belki sikilmaya baslamislardir bile.cunku butun binalari insa ediosun e ortalama 160-170lik bi takim kuruosun asagi yukari butun kupalarida aliosun.geriye yapacak bisey yok.durmadan kupa kazaniosun.arada 1-2 degisik kupa cikarsa oda bi degisiklik oluyodur.okadar.
HollyShit
güzel fikir ama ilgilenen görevli yok
avedis
ilgilenen kisi disinda foruma adam akilli yazan da yok.
salvadore
Arkadaslar bu talebi desteğe gönderelim.Fakat hayata geçeceğini hiç sanmıyorum.Hele yakın zamanda hiç mi hiç sanmıyorum.Çok güzel ve boş hayaller
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.